streda 13. mája 2015

Vynálezy

Z knižky vyberám pokusy, celkom zaujímavé pre deti. Ale zároveň  sú to vynálezy,  o ktorých sa môžte viac pobaviť a zrealizovať to ako projektovú činnosť.
Dúha je samozrejme vynálezom Matky prirody a v letných mesiacoch býva dosť častým úkazom, Je to námet hneď na niekoľko TOV - prírodovedná, spoločensko-vedná, pracovno-technická a keď sa naučíte nejakú rečňovanke o dúhe aj esteticko-výchovná :D
Ide o hračky, ktoré si môžete vyrobiť na von. Určite o nich viete, len potrebujete oživiť pamäť a ,,nakopnúť" :-) Tak prajem veľa tvorivých síl a príjemnú zábavu pri hraní sa.
 
 

Ďalšími hračkami môže byť:
- Katapult. Je veľa návodov, hádam najjednoduchšie na výboru sú tieto na obrázkoch.

- Padák. Sáčky z desiatej, alebo malé sáčky na odpadky sa dajú využiť na túto zábavku. Môžete použiť kelímok, do ktorého spravíte diery a pripevníte ho. Alebo lekárska palička, do stredu prilepiť korok. Spravte viac variantov, a trénujte u detí predpoklady, ktorý padák bude lepší. 
A keď to bude deti veľmi baviť, môžete to mať ako celotýždňový projekt. Viac v sekcii Projekty už zajtra.

- Papierová práskačka. Isto to z detstva poznáte. Skladačka z papiera, ktorá puká :) Som si na ňu spomenula a s deťmi sme si ju poskladali. Postup som našla na stránke: 
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=9892

-Telefón bez elektriny a periskpp

E

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára